{month}
{day}

Fogyatékosok Világnapja

A rendezvény házigazdája, rendezője ezúttal is a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége volt, immár több mint egy évtizede. 

– A mostani sporttalálkozó a Fogyatékkal Élők Világnapja jegyében rendeztük meg, melynek egyik legfontosabb célja az egészséges testi fejlődés elősegítése, az örömmel, jó kedvvel végzett sportolással, alakuljon közösségi magatartásuk, a társadalomba való beilleszkedésük a fiataloknak. A különféle fogyatékossággal élő gyermekek, fiatalok sportolási igényének biztosítása, a sportolási kedv felkeltése. Nem utolsósorban a szabadidő hasznos eltöltése, a játék és versenyhelyzet feltételeinek megteremtése.
Örömünkre szolgál, hogy a rendezvényünket ezúttal is támogatta a MOB-Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége. Ez is csak növeli az esemény fontosságát–hangsúlyozta megnyitó beszédében Szendrei Istvánné a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetségének elnöke.

Az Újfehértóról, Nyíregyházáról – Ridens Szakképző Iskola, Göllesz Viktor Speciális Iskola, és a házigazda Bárczi Gusztáv Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium– érkezett gyereksereget üdvözölte és köszöntötte a sporteseményen jelenlévő: Nagy József a MOB Fogyatékos Sportszövetségének felelős szaktanácsadója és Povlics Tamás a FODISZ gazdasági igazgatója.
A közös bemelegítést követően következtek az ügyességi versenyek: kosárra dobás, kerékpár slalom, babzsákdobás, helyből távolugrás, gyermek-tanár váltóverseny, labdadobás párokban, burgonyaültetés, karikába futás. 
Minden részvevő hatalmas lelkesedéssel állt rajthoz és küzdötte le az akadályt, ami nem volt könnyű feladat a különféle fogyatékkal élő gyerekeknek, ám nem csupán az ellenfelet, önmagukat is legyőzték azzal, a hogy feladatot teljesítették. Így mindannyian kellemesen elfáradva, győztesként ünnepelhettek a nap végén. Mindemellett az I-III. helyezettek érem és ajándék díjazásban is részesülnek. 

       

       

Forrás: http://www.indexkelet.hu/rovatkeret.php?r=4&cikk=40843
Szerző: Fullajtár András