{month}
{day}

Megyei Bárczi Kosárlabda Emlékkupa, megyei kosárlabda diákolimpia verseny

A kosárlabda Bárczi emlékkupa és diákolimpia megyei bajnokságot bonyolították le Nyíregyházán, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola tornacsarnokában. 
Ám így év vége felé a Nyíregyháza Blue Sharks kosarasainak köszönhetően igazi kosárlabda gálában volt részük a közel,100 versenyző tanulónak. A Nyíregyházi élvonalbeli kosarasok örömmel tettek eleget ebben az évben is a meghívásnak és tartottak kedvcsinálót, bemutatót az egyébként tehetséges gyerekeknek, akik a kosárlabda szerelmesei. Több vegyescsapatot alkotva, izgalmas meccset játszottak a résztvevők nagy örömére. Igazán büszkék voltak azok a gyerekek, akik együtt játszhattak a profikkal.

A megyei bajnokságon ezuttal, a Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium (2 csapattal), a Nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola és Speciális Szakiskola és Kollégium (3 csapattal), a Nyíregyházi RIDENS Szakgimnázium,Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium (2 csapattal), az Éltes Mátyás Általános Iskola Speciális Szakiskola Móra Ferenc Tagintézménye Mátészalka, a Nyíregyházi Kosársuli leánycsapata és a Nyíregyházi Göllesz Viktor Speciális Szakiskola és Általános Iskola vett részt egy csapattal. 

Eredmények: 

Speciális Szakiskolások:
kiemelt I. hely: Nyíregyházi Kosársuli meghívott vendégcsapat edző: Farkasinszky Gyuláné
I.hely: Éltes Mátyás Általános Iskola,Speciális Szakiskola és Kollégium Nyírbátor
edző: Sütő Ottó
II. hely: RIDENS Szakgimnázium, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium Nyíregyháza felkészítő:Lőrincz Péter
III. hely: Göllesz Viktor Speciális Szakiskola, Általános Iskola Nyíregyháza
edző: Hliva Sándor
Tanulásban akadályozott tanulók:
I. hely: Éltes Mátyás Általános Iskola Speciális Szakiskola és Kollégium Nyírbátor
II. hely: Bárczi Gusztáv Általános iskola,Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium Nyíregyháza edző: Vécsei Attila
III. hely: Éltes Mátyás Általános Iskola Speciális Szakiskola Móra Ferenc Tagintézménye Mátészalka edző: Kiss Zoltán, Tóth Szabolcs

Értelmileg akadályozott tanulók: 
I. hely: Éltes Mátyás Általános Iskola,Speciális Szakiskola és Kollégium Nyírbátor
II. hely: Bárczi Gusztáv Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola Nyíregyháza 

A verseny után Szedrei Istvánné a megyei szövetség elnöke elmondta – a megyében működő speciális oktatási intézmények tanulói körében nagy népszerűségnek örvend a kosárlabda sportág. Többek között a sportolásra való ösztönzés mellett, ezért is rendezik meg minden évben a megyei bajnokságot, nem utolsósorban a kosárlabda sportág a diákolimpia versenyrendszerében is szerepel.