{month}
{day}

Sporttalálkozó, ahonnan mindenki győztesként távozott!

Március 14-én, Nyíregyházán a Bárczi Gusztáv Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium Tornacsarnokában mintegy 150 fő, értelmileg,-látás,-hallás,-mozgássérültek, DOWN–szindrómás, halmozottan sérült, fiatalok és felnőttek gyűltek össze, hogy egy kellemes napot sportolással töltsenek el. 

A verseny rendezője ezúttal is a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége mellet az ÉFOÉSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete volt, akik szakmailag felkészülten várta a sportolni vágyókat, akik nagy izgalommal várták a rajtot, hogy több sportágban is megmérettessék magukat. 

A sportnapra érkeztek csapatok: Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesület, Szent Kamill Rehabilitációs Központ Nyíregyháza, Együtt Veled Alapítvány Nyíregyháza, ÉFOÉSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete Újfehértó, Patrónus Egyesület Nyíregyháza, Foglalkoztató Magdaléneum Nyíregyháza, Kertvárosi Református Egyházközösség Irgalmas Szamaritánus Központ Nyíregyháza és a Nyíregyházi Fehér Bot Egyesülettől.

Az ünnepélyes megnyitóra felsorakozott csapatokat Baracsi Endre a Megyei Közgyűlés alelnöke, a Megyei Diáksport Szövetség elnöke, Toponáry Gábor az országos szövetség ügyvezető elnöke és Szendrei Istvánné a megyei szövetség elnöke köszöntötte.

A közös bemelegítést követően Szendrei Istvánné ismertette a napi programot, versenyszabályokat, majd elkezdődhetek a küzdelmek. 

Kezdésnek ötletes sorverseny mozgatta meg alaposan a szép számú tömeget, majd a folytatásban csapatversenyen: boccsa, kötélhúzás és akadály versenyen indultak a résztvevők, míg az ügyességi versenyek között az egyéni sportokban mérték össze tudásukat a versenyzők, többek között volt kosárra dobás, babzsák dobás és helyből távolugrás, de volt még csörgőlabda bemutató is,amit kis is lehetett próbálni bárkinek.

A nap végén alaposan elfáradtak a résztvevők, ám a legjobbakat még díjazták is a szervezők. Így az I-III. helyezettek érmet kaptak a nyakukba, míg az I. helyezett csapatok serleg díjazásban részesültek, a legsportszerűbb csapat pólót kapott ajándékba. Mindemellett a részvevő csapatok emléklapot is kaptak. 
Ám mindenki győztesként térhetett haza, hiszen egy kellemes napot töltöttek el sportolással, hatalmas lelkesedéssel és akarattal leküzdve az akadályokat.

A verseny támogatója a Magyar Paralimpiai Bizottság Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége volt. 

 

Fullajtár András

Forrás: http://www.indexkelet.hu/rovatkeret.php?r=4&cikk=41545