{month}
{day}

Zsinórlabda regionális döntő Nyíregyházán

A verseny rendezője a Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetsége, ám a 12 csapat összecsapását az országos szövetség megbízásából a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége bonyolította le.
Két kategóriában zajlottak a küzdelmek: Az I. kategória (TANAK) tanulásban akadályozott tanulók, míg a II. kategória (ÉRTAK) értelmileg akadályozott tanulók, nagy küzdelme zajlott a pályán, hiszen a tét az országos döntőbe való jutás volt. 
Végül a regionális elődöntő szabolcsi sikerrel zárult. Az I. kategóriában a továbbjutó második, a II. kategóriában szintén a továbbjutó, ám első helyen végzett a Nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola, Speciális Szakiskola Gyerekotthon, így az ötmegyés régiót, és természetesen megyénket ők képviselik az országos döntőben.
Végeredmény:

TANAK verseny/ tanulásban akadályozott tanulók:

1. Tiszaföldvár–Homok: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Révay György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola

2. Nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola, Speciális Szakiskola Gyerekotthon

3. Békési Tisza Kálmán Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium 

4. Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola


ÉRTAK verseny / értelmileg akadályozott tanulók:

1. Nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola, Speciális Szakiskola Gyerekotthon 

2. Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola 

3. Tiszaföldvár –Homok: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Révay György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola

Díjazás: Kategóriánként az I-III helyezettek egyéni érem, csapat trófea, míg a kategóriánként a IV-VIII. helyezettek oklevél díjazásban részesültek.

A verseny után Szendrei Istvánné, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetségének elnöke elmondta: – Nagy örömünkre szolgál, hogy a vártnál jóval több csapat vett részt a Nyíregyházi regionális döntőn, amit a visszajelzések alapján is igyekeztünk a lehető legnagyobb színvonalon megrendezni. Az külön öröm számunkra, hogy mindkét kategóriában ott lehetünk az országos fináléban. 


Fullajtár András

Forrás: http://www.indexkelet.hu/rovatkeret.php?cikk=39428