{month}
{day}

Érzékenyítő játékok az Allianz családi napon

Az Allianz Hungária Biztosító szervezett dolgozóinak családi napot 2023. június 4.-én a Margit-szigeten, a Wonder Island Élményparkban, ahol a szülők és a gyerekek parajátékokat is kipróbáltak. A Magyar Paralimpiai Bizottság felkérésére, a FODISZ szakmai partnerként vett részt a programon, amelyen két játékállomás kialakításáért felelt.

Az első állomáson a gyerekek olyan négy részes akadálypályát játszottak végig, amely fogyatékossági ágakat szimulált.
Egyik kezüket hátratéve asztalitenisz ütőn pattogtattak labdát, valamint húztak fel magukra pólót. Továbbá szemüket bekötve pattogtattak kosárlabdát, s rakták fel a sakkbábúkat a parasakk táblára.

A második állomáson a gyerekek szüleikkel haladtak át a csörgőlabda szlalomon bekötött szemmel. A játékosok a látásuk helyett a hallásukra hagyatkoztak, így a labda csörgő hangja, és a családtagok instruáló szavai voltak mérvadók. Odafelé a gyerekek, míg visszafelé a szülők kötötték be a szemüket, és szlalomoztak a labdával a bólyák között.

Az élményjátékon túl beszélgetésekre is sor került, amelyen a FODISZ segítői bemutathatták a fogyatékkal élők mindennapjait. Ugyanis az esemény egyik célja volt a jövő generációjának érzékenyítése a fogyatékkal élők kihívásaival kapcsolatban, hogy éles helyzetben segítő és baráti jobbot nyújtsanak társaiknak.

Galéria